LED VALAISTUS - BLOGI

 

Vuosia valaistusalan yrittäjänä toimineena olen huomannut, että samat asiat askarruttavat asiakkaitani teollisuudessa ja taloyhtiöissä vuodesta toiseen. LED-valaistusta on tarjolla lukemattomia määriä ja erilaiset tekniset ratkaisut herättävät kysymyksiä. Uutta valaistusta hankittaessa on huomioitava useita asioita. Haluan jakaa blogissani mahdollisimman paljon tietoa ja helpottaa teollisuuden ja taloyhtiöiden päättäjien päätöksentekoa LED-tuotteita ja valaistusratkaisuja ostaessanne. 

Tervetuloa lukemaan!

 

Minulle voi lähettää palautetta ja kysymyksiä osoitteeseen juha.heiskanen@valoram.fi

Vastaan myös puhelimeen 045 127 1130Porraskäytävän valaistus uusiksi - Taloyhtiölle hyötyä?

Porraskäytävän valaistus on merkittävä osa taloyhtiön yleisten tilojen yleisilmettä ja viihtyvyyttä. Puhtaan valkoinen valon väri, runsas valoteho, ehjät valonlähteet ja automaattisesti liikkeen mukaan toimiva valaistus, näistä elementeistä toimiva porraskäytävän valaistus on tehty. Tämä artikkeli on nimenomaan tarkoitettu taloyhtiöiden porraskäytävien valaistus asioihin. Toinen kategoria samasta aiheesta on julkisten tilojen kuten toimistorakennusten porraskäytävät. Nämä ovat monessakin mielessä erilaiset tilat ja niihin kohdistuu erilaiset tarpeet, kustannukset ja muut huomioitavat asiat. Energiakustannukset harvoin näyttelevät kovin suurta osaa porraskäyvän valaistuksissa. Poikkeuksia toki on mutta kovinkaan monen nykypäivän taloyhtiön porraskäytävän valaistus ei ole päällä jatkuvasti vaan ne toimivat joko katkaisijoilla tai tunnistimilla. 

Lue lisää

Julkisivuremontti alkamassa? Näin uusit samalla pihan ja julkisivun valaistuksen.

Julkisivuremontti saa parhaimmillaan talon näyttämään lähes uudelta. Mikä onkaan valaistuksen vaikutus rakennuksen ulkonäköön ja piha-alueisiin?

Lue lisää

Sähköremontti tulossa? Miten vältät lisäkustannukset taloyhtiössä!

Taloyhtiöiden sähkösaneeraushankkeet ovat monesti haasteellisia projekteja. Sähkösaneerauksen onnistumisen kannalta keskeisin asia on toteuttavien yritysten ja muiden tahojen yhteistyö ja kommunikaatio. Valitettavan usein arkkitehdit, rakennesuunnittelijat, urakoitsijat ja sähkösuunnittelijat eivät ole samoissa suunnittelupalavereissa ja näin kommunikaatio kärsii. 

Lue lisää

Teollisuusvalaistus - Vaikuttaako se muuhunkin kuin sähkölaskuun?

Yleensä keskustelu LED-tekniikan ja valaistuksen ympärillä keskittyy energiakustannuksiin. Eikä siinä mitään pahaa ole, konkreettisia lukuja ja laskelmia on helpompi ymmärtää. Teollisuusvalaistus ja sen vaikutukset ovat kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkiä kutistuvia sähkölaskuja. Tässä artikkelissa käsittelin muutamia huomioitani valaistukseen ja hyvinvointiin liittyen mitä yrittäjän matkallani olen havainnut.

Lue lisää

Julkisten tilojen valaistus – Asiakaskokemusta ja älyä

Asiakaskokemus on kuuma puheenaihe eikä se pelkästään jää puheen tasolle. Useilla yrityksillä asiakaskokemus on osa strategiaa ja sen toteutukseen käytetään merkittäviä resursseja. Jos asiakaskokemus on monen yrityksen toiminnan keskiössä, voitaisiinko sen tehoa lisätä paremmalla valaistuksella?

Lue lisää

LED loisteputki ja teollisuusvalaisin - Kumpi on oikea valinta?

Satoja teollisuuden kiinteistöjä kiertäneenä voin todeta, että samat asiat mietityttävät asiakkaita kerrasta toiseen. Tässä blogissa käsittelen LED loisteputkien ja teollisuusvalaisimien eroja ja sitä mitä asioita on huomioitava näiden kahden vaihtoehdon välillä. Suurin osa hallien, tuotantotilojen ja varastojen valaistuksista on toteutettu perinteisillä 58w loisteputkilla ja näitä löytyy teollisuuden kiinteistöistä miljoonia. 

Lue lisää

LED valaistus - Vastaukset peruskysymyksiin

LED-tekniikka ja valaistusratkaisut herättävät paljon kysymyksiä. Vastaamme yleisimpiin peruskysymyksiin tässä blogissa.

Lue lisää

Teollisuusvalaisin ja teollisuusvalaistus - Ostajan opas

Tämä opas on tehty auttamaan sinua mikäli olet ostamassa teollisuus-valaisimia tai kokonaan uutta teollisuusvalaistusta. Vuosien valaistus-kokemuksen myötä haluan tarjota osaamiseni vapaaseen käyttöön. 

Lue lisää

Juha Heiskanen - Yrittäjän tarina

Olen Juha, ja olen ollut yrittäjä lähes neljä vuotta. Haluaisin kertoa, mitä tänä aikana ja matkallani yrittäjäksi on tapahtunut. Vuonna 2010 olin useamman vuoden tehnyt kahta työtä. Päivätyöni oli hieronta-asiakkaiden palvelemista, ja sen jälkeen suuntasin ilta- tai yövuoroon leipomoon pakkaamaan leipää. Kahden työn väsymys ja motivaation puute sai minut jättämään kummatkin työt.

Lue lisää

Pihavaloissa piilee pommi

Suomalaisissa kiinteistöissä, etenkin kerrostaloissa, on muhimassa vakavat ongelmat. Kiinteistöt rapistuvat nopeammin kuin niitä saadaan korjattua. Taloyhtiöiden peruskorjaukset eivät ole halpoja, ja eniten saneerausta tarvitaan ennen 80-lukua rakennettuihin kiinteistöihin. Saneerattavien asioiden listaan on liittymässä vuonna 2015 uusi tekijä, pihavalojen elohopealamput.

Lue lisää

Uuden valon aikakausi

Valaistusala on voimakkaasti kasvava ja kehittyvä ala, mutta se ei vedä puoleensa startup-yrittäjiä kuten peliteollisuus tai it-sovelluskehitys. Yleisön mielenkiinto tuntuu keskittyvän energiansäästölamppuihin ja designvalaisimiin. Valaistusala on kuitenkin suuressa murroksessa, jota jokaisen yrityksen ja kuluttajan kannattaa tarkkailla monipuolisesti. Alan yrittäjänä pyrin tässä blogissa kertomaan, mistä on kyse. Tervetuloa lukemaan.

Lue lisää