LED valaistus - Vastaukset peruskysymyksiin

LED-tekniikka ja valaistusratkaisut herättävät paljon kysymyksiä. Vastaamme yleisimpiin peruskysymyksiin tässä blogissa.


Mihin LED-valaistuksen energiansäästö perustuu?

LED-valo tuottaa enemmän valotehoa kulutettuja watteja kohden kuin perinteinen tekniikka. Kaikki valo suunnataan ulos valaisimesta, sinne missä sitä tarvitaan. Näin syntyy energiatehokkuus joka on parempi kuin perinteiselle tekniikalla. 


Kuinka kauan LED-valaisimet kestävät?

LED-valaisimet kestävät käytössä keskimääriin 30.000h – 70.000h. Tämä tarkoittaa, että valotehosta on vielä 70% jäljellä. Käyttöikään vaikuttaa valaisimen jäähdytys, liitäntälaitteen käyttöikä ja LED-komponenttien laatu sekä käyttöympäristö. Laatuvaihtelut tuotteiden välillä ovat suuria, ilmoitetut tunnit eivät aina pidä paikkaansa.


Miten LED-valo kestää kylmää?

LED-kestää paremmin kylmässä ja antaa hieman enemmän valoa. Ainoastaan poikkeuksellisen korkea (-35) pakkanen saattaa aiheuttaa syttymishäiriöitä. Kestävyys kylmässä perustuu nopeampaan lämmön haihtumiseen jolloin komponenttien käyttöikä kasvaa.


Miten LED-valo kestää lämpöä?

Mikäli ympäristön lämpötila on alle 50 astetta, ei ongelmia käyttöiän kanssa synny. Tätä suuremmat lämpötilat vähentävät valaisinten käyttöikää. Valaisimien lämmönkestossa on suuria vaiheluita. Jokaisessa valaisimessa on ilmoitettu sille sopivat käyttölämötilat. Suositeltujen rajojen ylittäminen vähentää LED-valaisimen käyttöikää merkittävästi.


LED-valo tuottaa vähemmän lämpöä, onko lopputulos säästöissä +-0 jos lämmitystä pitää lisätä?

Valaistuksen tehtävä ei ole lämmittää kiinteistöä. Valaistus on usein korkealla jolloin lämpövaikutus on lähinnä katonrajassa. Tiloissa joissa on lämmöntalteenotto katonrajasta ja puhaltaminen lattiatasoon voi aiheuttaa muutoksia lämmityskustannuksissa. Jos kohteeseen tehdään valaistuskartoitusta, asiansa osaava asiantuntijan tulisi ottaa huomioon lämpövaikutukset säästö- ja investointilaskelmissa ja keskustella niistä asiakkaan kanssa.


Mitä tarkoittaa huoltovapaus?

Myyntipuheissa huoltovapaus tarkoittaa pitkänkäyttöiän tuomaa etua perinteiseen tekniikkaan verrattuna. Valaistuksen kustannuksista 10% tulee investointivaiheessa 90% sen jälkeen. Pelkät lupaukset huoltovapaudesta ei tarkoita, että kustannukset pysyisivät matalalla. On otettava huomioon useita eri tekijöitä jotta puhuttuun huoltovapauteen todella päästään.

Saako teiltä palvelua muihin tarpeisiin?

Olemme erikoistuneet teollisuuden ja taloyhtiöiden valaistusratkaisuihin.  Olemme toteuttaneet myös julksia tiloja, toimistokohteita ja myymälöitä. Näihin kohteisiin meiltä löytyy erityisosaamista ja pystymme takaamaan korkean laadun ja palvelun. Emme toimita yksityisasiakkaille valaistusratkaisuja.

 

Voit olla meihin yhteydessä joko puhelimitse: 010 3240 840 tai sähköpostitse myynti@valoram.fi